Синдикати на образование бараат продолжување на годишниот одмор и испратија барања за повисока цена на работната сила

Денес, синдикатите за образование доставија иницијатива до Министерството за образование, наука и технолошки развој за продолжување на есенскиот одмор за

Прочитај повеќе

СОНК со свои забелешки за предложениот Закон за Основно образование

Во текот на вчерашниот ден на седница на Владата беше усвоен предлогот на Министерството за образование и наука за новиот

Прочитај повеќе