Поради нереалниот раст на цените, граѓаните бараат засилени инспекциски контроли

Цените на производите никој не може да ги запре, откако тие слободно се формираат од трговците. Потрошувачите бараат зголемен број

Прочитај повеќе

Кочничарот на растот на платите во државата Македонија

Автор: Бобан Илијевски Државата има должност да му овозможи на приватниот сектор непречено да функционира преку сите механизми кои ги

Прочитај повеќе

Лазаров: Не знам колку е за фалење растот од 4% во услови кога минатата година завршивме со рецесија од 6,1%

Фејсбук статус на проф. д-р. Дарко Лазаров: Не знам колку е за фалење раст од 4% во услови кога минатата

Прочитај повеќе

Драстичен раст на цените на голем број прехранбени производи

Сервисот Ценометар ги следи трендовите на промените на цените, откако замрзнаа цените на некои производи, но потоа се донесе и одлука да

Прочитај повеќе

Ковачевски: Растот на економијата оваа година ќе биде над 4%

Имаме добри економски показатели и релизации остварени во изминатата 2021 година напиша Ковачевски на својот фејсбук профил. Зголемени се приходите, имаат

Прочитај повеќе

Нема промена на проекциите за растот на БДП за следната година

Најновите очекувања за економскиот раст се непроменети во однос на априлските проекции, при што за следната година и натаму се

Прочитај повеќе

Славески за растот на цените: Во договор со производителите во 2008 година не дозволивме раст на цените, само така се штити стандардот на граѓаните

Носителот на листа за советници на Град Скопје од ВМРО-ДПМНЕ, Трајко Славески на митингот во општина Центар истакна дека ВМРО-ДПМНЕ

Прочитај повеќе

Битиќи: Граѓаните не треба да се грижат за растот на цените бидејќи државата е тука да креира мерки и да помогне

Мислам дека изјавата дека граѓаните не треба да се грижат за растот на цените беше дадена во друг контекст извадена

Прочитај повеќе

Анализа на Виенскиот институт: Раст на економиите кај 20 земји, но не и во С. Македонија

Виенскиот институт за меѓународни економски студии ги објави новите економски проекции за земјите од Источна Европа. С. Македонија е меѓу

Прочитај повеќе

Гувернерката Бежовска потврди: Македонија ја очекува раст на инфлацијата

Во Македонија има но и понатаму се очекува одреден степен на инфлација, вели гувернерката на Народна банка на Македонија, Анита

Прочитај повеќе