Димитриеска Кочоска: македонската економија е во многу лоша состојба и е далеку од заживување

Гордана Димитриеска Кочоска, член на ИК на ВМРО-ДПМНЕ смета дека годинава нема власта да ги реализира предвидените буџетски приходи, затоа

Прочитај повеќе

Бесими: Реализација на капиталните расходи во првиот квартал подобра од лани за 51,5 отсто

Реализацијата на капиталите расходи во првиот квартал е подобра во однос на тој период лани. Во првите три месеци имаме

Прочитај повеќе

МФ ќе овозможи на дневна основа да се следат приходите и расходите на буџетот

Министерството за финансии подготвува техничка можност на дневна основа да се следат буџетските приходи и расходи, соопшти денеска на прес-конференција

Прочитај повеќе