archiveРајанер

СветСветот на работникотСиндикат

Пилотите на Рајанер во Велика Британија прифатија намалување на платата

Британскиот синдикат на пилотите од Рајанер денеска соопшти  дека неговите членови со поголемо мнозинство гласови, 96 проценти, прифатиле привремено намалување...
ЕкономијаСветСветот на работникот

„Рајанер“ ќе отпушти 3,000 работници и ќе ја одложи испораката на авиони склучена со „Боинг“

Ирската авиокомпанија „Рајанер“ планира да укине 3,000 работни места и е во разговор со компанијата „Боинг“ во врска со одлагање...