Мукаетов за Канал 77: Најголем предзвик е кадарот – потребно е приспособување на образовниот систем на потребите на реалниот сектор

Домашните бизнисмени треба повеќе да веруваат во себе, во својот менаџерски тим и во она што го носи компанијата што

Прочитај повеќе

Заев: Со Предлог-буџетот за 2022 ќе се интензивира реализацијата на инфраструктурни проекти

Повисоки стапки на економски раст и подобар квалитет на живот за граѓаните се во фокус на оваа Влада. Во тој

Прочитај повеќе

284,9 милиони денари за 1.216 вработувања во реалниот сектор

Владата на вчерашната седница го разгледа и прифати ревидираниот оперативен план за активни програми и мерки за вработување и услуги

Прочитај повеќе

„Заминувањето на работниците ќе предизвика увоз на работна сила, а увозот пад на цената на трудот“

Бобан Илијевски Во вториот и последен дел од темата којашто ја отвори порталот Работник, за тоа дали Македонија би требало

Прочитај повеќе

Царовска: Заедно со Швајцарската амбасада и проектот Е4Е планираме вложување и развој во стручното образование за следните 5 години

Министерството за образование и наука заедно со Швајцарската амбасада и со Швајцарскиот проект „Образование за вработување во Северна Македонија“(Е4Е@мк) на

Прочитај повеќе

Царовска: Ги прилагодуваме профилите од средно стручно на потребите на компаниите

Профилите кои ќе се изучуваат во средното стручно образование ги прилагодуваме на потребите на реалниот сектор, со што го осовременуваме

Прочитај повеќе

6,000 граѓани над 64 години продолжиле да работат, со новиот закон тоа ќе важи само за здравство и високо образование

Шест илјади граѓани над 64 години возраст согласно важечкото законско решение продолжиле да работат, наместо да одат во пензија и

Прочитај повеќе

Потребна е директна таргетирана помош за опстојување на компаниите

Економските мерки за поддршка на стопанството и намалување на штетните последици од кризата потребно е да имаат континуитет бидејќи само

Прочитај повеќе

Состанок на премиерот Заев и Светска банка: Мерките на Владата ги ублажија последиците, на долг рок фокус кон забрзан економски раст

Владините мерки за поддршка на реалниот сектор како и заложбите за помош на најранливите категории во услови на здравствено-економска криза

Прочитај повеќе