Земјоделците со ребалансот добија нови 50 милиони евра за субвенции

Од Платежната агенција најавуваат дека контролите на терен и обработката на барањата се завршени и дека во следниот период ќе

Прочитај повеќе

Ковачевски: Со ребалансот на Буџетот обезбедивме 76 милиони евра како антикризна поддршка за компаниите, земјоделците, граѓаните и лицата во социјален ризик

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија Димитар Ковачевски во одговор на пратеничко прашање истакна дека Владата и надлежните министерства

Прочитај повеќе

Ковачевски: Со ребалансот целиме кон враќање на економијата на предпандемиско ниво

Со усвојување на ребалансот на Буџетот за 2022 година изминатава недела, обезбедуваме економска стабилност и поголема финансиска поддршка за граѓаните

Прочитај повеќе

Продолжува собраниската расправа за ребалансот на Буџетот

Собранието денеска треба да ја продолжи расправата за ребалансот на Буџетот. Седницата е закажана во 11 часот. Претходните два дена,

Прочитај повеќе

Во Собранието втор ден расправа за ребалансот на Буџетот

Собранието денеска напладне треба да ја продолжи расправата за ребалансот на Буџетот. Ребалансот на Буџетот вчера се најде на пленарна

Прочитај повеќе

Бектеши: Консултации и дополнителни антикризни мерки по усвојување на ребалансот на Буџетот

Во моментот кога ќе се усвои ребалансот на Буџетот, кога ќе имаме можност да креираме мерки и да ги редизјанираме

Прочитај повеќе

Со ребалансот се подобрува стандардот на граѓаните – за вработување 1,9 милијарди денари

Со ребалансот на Буџетот за 2022 година се обезбедуваат средства за подобрување на стандардот и условите за живот на граѓаните

Прочитај повеќе

Продолжува амандманската расправа за ребалансот на Буџетот

Собраниската комисија за финансирање и буџет денеска треба да ја продолжи амандманската расправа по ребалансот на Буџетот. Во текот на

Прочитај повеќе

Амандманска расправа за ребалансот на Буџетот на Комисијата за финансирање и буџет

Собраниската Комисија за финансирање и буџет денеска во 11 часот, ќе  продолжи со амандманската расправа за ребалансот на Буџетот, во

Прочитај повеќе