Ангеловска-Бежоска: Најверојатно ќе направиме умерена нагорна ревизија на инфлацијата

Гувернерката на Народната банка Анита Ангеловска-Бежоска најавува умерена нагорна ревизија на проектираната инфлација од 2,2 проценти. Во изјава за медиумите,

Прочитај повеќе

Ќе се прави целосна ревизија на работните места со бенефициран стаж

Министерството за труд и социјална политика, во рамки на проект кој се одвива со техничка поддршка на Светска Банка, ќе

Прочитај повеќе

Државниот завод за ревизија дава поддршка на кампањата „Разбистри се“

Државниот завод за ревизија дава поддршка на кампањата „Разбистри се“, иницирана од страна на Институтот за комуникациски студии (ИКС) и

Прочитај повеќе