Ревизорите со критики за спроведување на мерките за ублажување на климатските промени во земјава

Многу зборување и ветувања, но малку реализација на дело. Државниот завод за ревизија (ДЗР) со серија на критики кон властите

Прочитај повеќе

Важноста на ревизорите и сметководителите за развојот на една компанија!

Тивки и вредни, луѓето кои работат сметководство и ревизија, можеби не толку популарни, но сепак се една од најважните алки

Прочитај повеќе

И во услови на пандемија, ИОРРМ и КПРСМ продолжуваат со едукација и обука

Во текот на минатата недела на 16 и 17 јули во зградата на Едукативниот Центар М6 се одржа Конференција на

Прочитај повеќе

Избрани најдобрите трудови од конкурсот „Индустриска револуција 4.0: Како новите технологии ќе го променат сметководството во иднина.

По повод 70 години од постоењето на Економскиот Факултет – Скопје при Универзитетот „Св.Кирил и Методиј“ во Скопје а со

Прочитај повеќе

Државните ревизори не можат да влезат ниту во една државна институција

Државните ревизори веќе не можат да влезат и да направат финансиска контрола во ниту една државна институција. Вработените во Заводот

Прочитај повеќе