Главниот државен ревизор на Република Косово во посета на ДЗР

На покана на ДЗР, а врз основа на долгогодишна успешна соработка помеѓу врховните ревизорски институции на Република Северна Македонија и

Прочитај повеќе

Недостигаат компјутери и телевизори во УХМР – одговорност нема!

Во Управата за хидрометеоролошки работи, државната ревизија утврдила дека на одредени работни позиции вработени се луѓе со несоодветно образование. Според

Прочитај повеќе