Прв регионален младински саем за вработување

На саемот, како што соопшти Национален младински совет на Македонија, ќе се претстават повеќе од 30 компании кои делуваат во

Прочитај повеќе

Отворен повик за учество на Регионален младински саем за вработување на НМСМ

Во рамки на проектот „МладиХаб – градење вештини за вработување, компетенции и можности за вмрежување на младите” на 28-ми февруари

Прочитај повеќе

Последен ден од Регионалниот форум за безбедност и здравје при работа

Регионалниот форум за безбедност и здравје при работа денеска продолжува со образложувањето на проблемите од страна на синдикатите на земјите

Прочитај повеќе

Гостивар: Стопроцентен штрајк во сите училишта (Видео)

  Просветните работници во сите училишта во Општина Гостивар влегле во штрајк, велат од Регионалниот одбор – Гостивар на Самостојниот

Прочитај повеќе

Стопроцентен штрајк на училиштата во Кисела Вода (Видео)

Порталот Работник заедно со Претседателот на Регионалниот Одбор – Кисела Вода на Самостојниот синдикат за образование, наука и култура –

Прочитај повеќе

И во Кочани сите просветни работници штрајкуваа

И во Кочани ниеден просветен работник, денеска не прими деца. Сите заедно штрајкуваа, за подобри плати и подобар социјален и

Прочитај повеќе

“Штрајкбрејкери во Прилеп: Презадоволни ли од платата не сакале штрајк?”

Околу 170 просветни работници од Прилеп, незадоволни од Одлуката на Регионалниот одбор на СОНК, а која била донесена уште во

Прочитај повеќе

Неделков: Се вршеше жесток притисок за да се спречи овој протест

Помалку почит за оние кои што се исплашија, коишто ја свиткаа кичмата, кои што поради притисоците од претпоставени или други

Прочитај повеќе

Интервју со Снежана Конеска – Руси

Ексклузивно за порталот Работник – интервју со доајенот на македонската театрска сцена и Претседателка на регионалниот одбор на Самостојниот синдикат

Прочитај повеќе

Се одржа синдикална школа на СОНК за јакнење на синдикалните вештини

Самостојниот синдикат за образование, наука и култура на Р.Македонија – СОНК , под покровителство на Регионалниот одбор на СОНК –

Прочитај повеќе