Платите на македонските просветни работници се на дното, во споредба со земјите во регионот

Македонските просветни работници од претшколската возраст, основните и средните училишта, заостануваа зад нивните колеги од регионот во однос на големината

Прочитај повеќе

Минималната плата ги тера работниците да ја напуштат работата

Благ пад на бројот на работниците во индустриските дејности регистрира Државниот завод за статистика во текот на март, што, според

Прочитај повеќе