Земјите од регионот ни ги „крадат“ странските инвеститори

Инфлацијата ќе продложи да расте, цената на енергенсите ќе се зголемува, можни се отпуштања на вработените. Ова се очекувањата и

Прочитај повеќе

Нов црн рекорд на Македонија во инфлација – убедливо најлоши во регионот

На една рака може да се избројат земјите кои успеаа да задржат едноцифрено нивп на инфлација. Статистиката на „Вижуал капиталист“

Прочитај повеќе

Што се случува на пазарот на труд во регионот и ЕУ и какви нови трендови нѐ очекуваат?

Со какви проблеми се соочува денешниот пазар на труд и какви предизвици не очекуваат во иднина   Водечките економски сили

Прочитај повеќе

„ПАРИ“ ЈА АНАЛИЗИРА ИНФЛАЦИЈАТА ВО РЕГИОНОТ: Словенците најдобро се држат, Босанците нека му ја мислат

Од сите страни стигнуваат вознемирувачки вести дека се уште е рано да се каже дека престанува трендот на растот на

Прочитај повеќе

ИДУЕП фокус групи: Младите од регионот бараат од своите власти повеќе дигитални алатки за подигање на еколошката свест и поздрава животна средина

Чистиот воздух и заштитата на животната средина се едни од најважни теми за младите од Балканот, но потребно е подигање

Прочитај повеќе

За прв пат заеднички настап на фирмите од регионот

Претседателот на Стопанската комора на Северна Македонија и копретседател на Коморскиот инвестициски форум Бранко Азески во придружба на потпретседателката на

Прочитај повеќе

ТИРЗ прогласен за лидер во регионот од Capital Finance International

Технолошко индустриските развојни зони се наградени за најдобри слободни економски зони – Лидер на Балканот за 2021 година. Наградата ја

Прочитај повеќе

Сон од соништата: Живописни италијански села ќе ви платат 33,000 долари да се доселите

Дали некогаш сте размислувале за тоа да се преселите во некое живописно село, на пример, на југот од Италија, каде

Прочитај повеќе

Царовска до младите од регионот: Вие сте предводници на прогресивни идеи и позитивните промени

Големиот број на млади од земјите од Западен Балкан кои учествуваат на настаните организирани во рамки на Преспа Форум за

Прочитај повеќе