НУК со сопствен регистар за свадби и веселби, викендов реализирани стотина прослави

Независната угостителска комора формираше сопствен регистар за свадби, прослави и веселби кој го става на располагање на сите угостители и

Прочитај повеќе

Регистарот на професионални онлајн медиуми на Time.mk

Здружението на новинари на Македонија (ЗНМ), Советот за етика во медиумите на Македонија (СЕММ) и Time.mk ја известуваат јавноста дека

Прочитај повеќе

Од 29-ти април фирмите од сите дејности ќе може да аплицираат за бескаматни кредити од новата кредитна линија од 8 милиони евра

Од среда, 29-ти април микро, малите и средни компании од сите дејности, погодени од КОВИД-19 кризата, ќе можат да аплицираат

Прочитај повеќе

Централен Регистар: Прием на годишни смeтки и финaнсиски извeштаи до кpајот на февруари

Централниот регистар инфоpмира дека на 27, 28 и 29 февруари и на 16 март годинава ќе врши прием на годишни

Прочитај повеќе

Ангеловска: На новата е-платформа на Централен регистар ќе има и доброволна регистрација за ДДВ-обврзник

Од годинава, со нова електронска платформа при регистрирање на фирма во Централниот регистар, ќе може да се изврши и доброволна

Прочитај повеќе

Централен регистар одбележува 18 години постоење

Централниот регистар денеска одбележува 18 години од работењето.  На одбележувањето на годишнината, според најавите од институцијата, покрај директорката Марија Бошковска

Прочитај повеќе

Европската федерација на новинари го поздрави Регистарот на порталите

Европската федерација на новинарите (ЕФН) го поздрави Регистарот за саморегулација на професионалните онлајн медиуми во Северна Македонија, инициран од Здружението

Прочитај повеќе

Манчевски: Регистарот на население содржи унифицирани податоци за нашите граѓани

Министерството за информатичко општество и администација, вчера го пушти во употреба Централниот регистар на население. Регистарот на население овозможува собирање

Прочитај повеќе

Според Нацрт-законот работодавачите ќе добиваат субвенции за покачување на плати од 600 до 6.000 денари

Министерството за труд и социјална политика на Електронскиот национален регистар на прописи (ЕНЕР) го објави нацртот на законот за субвенционирање

Прочитај повеќе