Најголем дел од пријавите до Инспекторатот за труд биле за неисплатен К-15 – Податоците за точниот број следниот месец

Пишува: Бобан Илијевски 31 декмври 2021 година беше последниот датум до кога требаше да се исплати регрес за годишен одмор.

Прочитај повеќе

Работодавачите кои ќе остварат добивка МОРА да исплатат К15: Минималниот износ е 10.884 денари

До крајот на 2020, вработените во приватниот сектор, треба да добијат К-15, односно регресот за годишен одмор, а минималниот износ

Прочитај повеќе