Работодавaчите треба да почнат со исплата на регресот за годишен одмор од 11.477 денари

Работодавaчите треба да почнат со исплата на регресот за годишен одмор, познат како К-15 од 1 јули до 31 декември

Прочитај повеќе

Дали ви следува К-15 ако во текот на годината се пензионирате?

Во јули фирмата исплати К-15 на вработените. Мене и на другите пензионирани во 2021 година не ни исплати. Кои се

Прочитај повеќе

Грнчароска: Се‘ уште има медиумски работници кои се плашат синдикално да се организираат

Почитување и унапредување на работничките права на новинарите и медиумиските работници, беше темата на денешниот вебинар со наслов „Зошто и

Прочитај повеќе

Некои прашања во случај на откажување на договорот за вработување и судска пресуда

Рубрика и трудово и социјално право Тема: Некои прашања во случај на откажување на договорот за вработување и судска пресуда

Прочитај повеќе

Работодавачите да исплатат регрес за годишен одмор

Регресот за годишен одмор е право воспоставено по пат на дијалог помеѓу претставниците на работниците во конкретниот случај Сојузот на

Прочитај повеќе

Ќе се зголеми регресот за годишен одмор за поддршка на вработените во КОВИД кризата

Со законски измени ќе се олесни зголемувањето на износот на регресот за годишен одмор за поддршка на вработени во КОВИД

Прочитај повеќе

“Гласен Текстилец“: Фирма од Велес исплатила К-15 по 100 денари

Текстилните фабрики и годинава со најмногу поплаки за неисплатен годишен регрес или исплатени минимални средства, наместо максималната законска сума од

Прочитај повеќе

Добро е ако сеуште не сте добиле К-15, после 20 декември неговиот износ е поголем

Рокот за исплата на регресот за годишен одмор истекува на 31 декември. Работодавците од приватниот сектор имаат уште една недела

Прочитај повеќе

ССК: K-15 лаги и вистини

Деновиве се погласно се зборува за регрес за годишен одмор или популарно наречен К-15, при што циркулираат информации со невистинити содржини,

Прочитај повеќе

К-15 не им следува на сите вработени: Кога го губи работникот правото на регрес?

Обврската за задолжителна исплата на К-15 стапи на сила во 2014 година кога на вработените во приватниот сектор како средства

Прочитај повеќе