Царовска на отворањето на Едукативниот центар на Црвениот крст: Со преквалификацијата и доквалификација до зголемени можности за вработување

Преквалификацијата и доквалификацијата овозможуваат брзо стекнување на вештини и знаења, а со тоа и оспособување за занимања за кои пазарот

Прочитај повеќе

Што треба да се знае за дискриминацијата на работно место

Во Утринската емисија на Алфа ТВ, д-р. проф. Лазар Јовевски зборува за дискриминацијата на работното место, видовите на дискриминација како

Прочитај повеќе

Полицискиот синдикат бара најстрога казна за напаѓачите на полицаецот во Велес

Независниот полициски синдикат (НСП) ќе ги преземе сите законски активности за добивање најстрога казна за извршителите на кривичното дело вчера

Прочитај повеќе

СК: Предлог буџетот предвидува политики за унапредување на земјоделството

Предлог – Буџетот за оваа година во секторот земјоделие предвидува мерки и политики кои се во насока на унапредување на

Прочитај повеќе

Брзите измени на Законите влеваат несигурност кај компаниите и граѓаните

Честото менување на законската регулатива и ефектите од промените особено во даночните закони врз стопанството, најавата за нова глобална економска

Прочитај повеќе

Самостојниот синдикат на Клинички центар го осудува нападот на докторот дерматовенеролог од Клиничката болница во Тетово

Соопштението на синдикатот на Клинички центар ви го пренесуваме интегрално: Синдикатот на Клинички центар го осудува физичкиот напад врз докторoт

Прочитај повеќе

Втората ревизија на СТО: Високи оценки за трговската политика, економскиот раст и подобрување на конкурентноста на Македонија

Светската трговска организација (СТО) даде високи оценки за трговската политика која ја поддржуваат спроведените реформи, за забележителниот економски раст и

Прочитај повеќе

ССКЦ го осудува вербалниот и физичкиот напад врз дежурна докторка и присутниот медицински персонал

Самостојниот Синдикат на Клинички центар – ССКЦ  го осудува вербалниот и физички напад врз дежурната докторка и присутниот медицински персонал

Прочитај повеќе

ССМ ќе го одбележи 28 април

Сојузот на синдикати на Македонија – ССМ како репрезентативен синдикат и социјален партнер во државата, е активен чинител во креирањето

Прочитај повеќе