Јанкуловски до проректорите: Процедурата за избор на ректор ќе зависи од мерките на државата во оваа ситуација

Ректорот на УКИМ, проф. д-р Никола Јанкуловски реагира на објавени коментари од тројца проректори на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“

Прочитај повеќе

Отворено писмо од проректорите на УКИМ до ректорот Јанкуловски Отворено писмо од проректорите на УКИМ до ректорот Јанкуловски

Почитуван ректоре, Со оглед на срамниот факт дека хаосот на УКИМ продолжува, а поради неможноста за комуникација со Вас на

Прочитај повеќе

Тројца проректори и синдикатот го обвинија Јанкуловски дека незаконски спроведува избор на ректор во вонредна состојба

Тројцата проректори на скопскиот Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ (УКИМ), проф. д-р Вујица Живковиќ, проф. д-р Гордана Јосифова-Неделкова и проф.

Прочитај повеќе

Независен академски синдикат: Итно да сопре постапката за избор на ректор на УКИМ во вонредна состојба

Независниот академски синдикат преку соопштение бара од ректорот на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј”-Скопје, Никола Јанкуловски, сенаторите на УКИМ, како

Прочитај повеќе

НАкС: Апсурдно е ректорот на УКИМ да се повикува на слободата на синдикалното здружување и отворено да застане зад префериран синдикат

Независниот академски синдикат (НАкС) соопшти дека му понудил на ректорот на Универзитетот „Свети Кирил и Методиј“, Никола Јанкуловски да му

Прочитај повеќе

Ристова: 1,000 наместо сегашните 3,000 евра плата ќе зема Ректорот на УКИМ според колективниот договор на НАкС

Професорката од Универзитетот Кирил и Методиј, Мимоза Ристова на нејзиниот фејсбук профил објави графикон чии бројки покажуваат која е вистинската

Прочитај повеќе

Отворено писмо до ректорот на УКИМ проф.др.Никола Јанкуловски

Почитуван Ректоре. Јас сум Гордана Попсимонова, вработена на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје како редовен професор. Член сум

Прочитај повеќе

Синдикат на клинички центар: Ректорот погрешно ја толкува одредбата од законот за формирање на синдикат

Реакцијата на синдикатот на клинички центар за изјавата на Ректорот на УКИМ ви ја пренесуваме интегрално: За Синдикатот на Клинички

Прочитај повеќе

Јанкуловски го брани предлогот за нов синдикат

Ректорот на УКИМ, Никола Јанкуловски, останува на ставот дека се неосновани нападите за колективниот договор и формирањето на нова синдикална

Прочитај повеќе