Дејностите кои заедно застапуваат 40,000 луѓе бараат Владата да ги исполни нивните барања

14 месеци туристичко – угостителскиот сектор се бори со предизвиците кои ги создава кризата предизвикана од пандемијата и недоволната и

Прочитај повеќе

Бектеши: Кон крајот на мај можно е да се отворат рестораните за свадби

Министерот за економија Крешник Бектеши, не ја исклучи можноста кон крајот на мај да бидат отворени рестораните за свадби. Министерот

Прочитај повеќе

Се уште се размислува како да се третираат рестораните за свадби

Како што кажавме за сите економски оператори, односно за сите угостителски објекти коишто се затворени овој период со одлука на

Прочитај повеќе