Петровски: Почитта и односот кон вработените се најголем фактор за нивна мотивација и поголема продуктивност

Во компаниите има вработено професионалци кои се грижат за организациската поставеност, архитектурата на работните места и процеси, квалификациите на вработените

Прочитај повеќе

САДУ го поддржува барањето на УПОЗ за потпишување на нов колективен договор во ФЗОМ

Синдикалната организација на Фондот за здравствено осигурување при Синдикатот за администрација и државна управа на Македонија – САДУ реагира на

Прочитај повеќе

САДУ со поддршка за најавениот штрајк на СОНК

Синдикатот на администрација и државна управа на Македонија-  САДУ кој е во склоп на Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија 

Прочитај повеќе

Левица – Македонија останува „инвестициски рај” за газдите, а пекол за работниците

Македонија останува „инвестициски рај“ на сметка на работничката класа, која продолжува да плаќа висока цена за тоа. Пред неколку дена

Прочитај повеќе