Протести во повеќе градови низ земјава, се бара референдум за дигиталните учебници

Иницијативата „Учебници и настава мора да има“ бара референдум за образовните реформи Поголем број граѓани денеска излегоа на протест против

Прочитај повеќе

Швајцарците на референдум гласаа против зголемување на одговорноста на големите компании

Швајцарците на референдум ги отфрлија мерките што требаше да ги заострат казните против компаниите што ги кршат човековите права или

Прочитај повеќе