Маричиќ: Реформата на јавната администрација е важна за напредок кон ЕУ

Во периодот пред нас ќе мораме да се насочиме кон исполнување на европските барања и стандарди во реформирањето на јавната

Прочитај повеќе

Шаќири: Пандемијата доведе до брзо прилагодување на образованието и ја покажа потребата за негова реформа

Пандемијата на Ковид-19 нè принуди на брзо ресетирање на воспитно-образовниот процес и ја направи повидлива потребата од негова темелна реформа

Прочитај повеќе

Во Франција конечно стапува на сила реформата за осигурување од невработеност во Франција

Уредбата со која се заострува пресметката на надоместокот за невработеност вчера беше објавена во францускиот Службен весник, додека синдикатите сметаат

Прочитај повеќе

Царовска за Сител ТВ: Со реформата наставниците добија слобода да го креираат часот за да можат учениците да ги постигнат резултатите од учење

Интерактивните табли, дигиталните и печатените учебници не се клучни во наставата по новата концепција, туку активностите и комуникацијата помеѓу учениците

Прочитај повеќе

Шаќири: Реформата на државната администрација и дигитализацијата се главните приоритети на Владата

Годишниот политички дијалог, кој се одржа онлајн, под покровителство на Регионалната школа за јавна администрација (ReSPA), ги собра министрите за

Прочитај повеќе

Презентиран првиот предлог за реорганизација на органите на државната управа, агенциите и инспекциските служби на централно ниво

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Зоран Заев, денеска заседаваше со 9-тата седница на Советот за реформа на јавната

Прочитај повеќе

На тематска седница Владата ја разгледа информацијата за реформата на јавната администрација

Владата на Република Северна Македонија ја одржа 84-тата редовна седница која беше посветена на статусот на реализација на активностите на

Прочитај повеќе

МОН: Реформата стартува од први септември со нови наставни материјали и дигитални учебници

Реформата во основното образование почнува со новата учебна година во прво и четврто одделение, за што се прават сите потребни

Прочитај повеќе

Царовска: Реформата има една главна цел, да обезбеди образование согласно светски стандарди

Нема лошо време за квалитетна реформа, рече министерката за образование и наука Мила Царовска во дебатната емисија на ТВ Клан.

Прочитај повеќе

„Потребна е реформа кон отворена трговија за да се врати растот и вработеноста после КОВИД-19“

Северна Македонија е силен поддржувач на мултилатералниот трговски систем заснован на правилата во Светската трговска организација (СТО), кој дава поголема

Прочитај повеќе