Институтот за социологија при Филозофски: „Реформирањето“ на нашето образование повеќе заличува на „невладина организација“ отколку на сериозна институција

Новата концепција за основното образование е однапред осудена на пропаст и ќе биде уште една од низата неуспешни реформи во

Прочитај повеќе

Спасовски: Ќе го следиме зголемувањето на пензиите согласно измените во законот за ПИОМ

Заложбите, целите и задачите поради кои е формиран Пензионерскиот синдикат при Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија е подигнувањето и

Прочитај повеќе