Алиу: Преку реформите на образованието создаваме поправедно и инклузивно општество

Моќта на образованието системски да влијае на однесувањето на цели генерации и да создаде поправедно и инклузивно општество е во

Прочитај повеќе

Димитров: На долг рок, штрајкот може негативно да се одрази врз стопанството

Деветти ден од штрајкот, а се‘ уште нема договор помеѓу СОНК и Владата. Понудата од 10 % којашто беше ставена

Прочитај повеќе

Царовска на конференција во Љубљана: Со брза реакција успеавме да обезбедиме континуитет на образованието и да започнеме реформи во услови на пандемија

Образовниот систем, исто како и здравствениот и социјалниот, треба да е отпорен на кризи и да продолжи да функционира и

Прочитај повеќе

Царовска: МОН нема да го запре процесот на подготовка на дигиталните учебници, реформите стартуваат од септември

Министерството за образование и наука и Владата продолжуваат со подготовката на дигиталните материјали за учење и покрај повлекувањето на предлог

Прочитај повеќе

Шабани: образовните реформи значат исчекор кон постигнување на родова еднаквост

Кога зборуваме за родовата еднаквост, како држава треба да бидеме горди затоа што според извештајот на УНЕСКО за 2020 година,

Прочитај повеќе

Ангеловска-Бежоска: За стабилен раст клучни се продуктивноста, човечкиот капитал, структурните реформи и дигитализацијата

Гувернерката на Народната банка на Регионалниот собир на гувернери во Ровињ, Хрватска Со навестувањето на постпандемискиот период, време е да

Прочитај повеќе

Шабани: И покрај пандемијата, учебната година успешно заврши

Учебната година и покрај предизвиците на пандемијата успешно заврши, што се должи на големиот ангажман на Министерството за образование и

Прочитај повеќе

МОН отвори информативна веб страница во врска со реформите во основното образование

Министерството за образование и наука отвори нова информативна интернет страница на која може да се обезбедат исклучиво податоци поврзани со

Прочитај повеќе

Царовска: Со реформите инвестираме во квалитетно образование за секое дете

Министерката за образование и наука Мила Царовска денес го посети основното училиште „Исмаил Ќемали“ во о. Чаир во Скопје, каде

Прочитај повеќе

Со реформите се мотивираат наставниците да напредуваат во кариерата

Сите реформи кои сега се прават во образованието водат кон осовременување на системот што за нас наставниците е мотивација и

Прочитај повеќе