Германија во 2023 година ја чека рецесија

Годинава, според последните проценки, економијата треба да порасне за 1,6 отсто. Во јуни Институтот прогнозираше стапка на раст од 2,5

Прочитај повеќе

Владата ќе се задолжува кај домашни банки, се остваруваат предвидувањата за продолжување на рецесијата

Информација за задолжување на Македонија со заем кај домашни комерцијални банки разгледала Владата на седницата која се одржала на 3

Прочитај повеќе

Претседателот на ССК, Ангелоски за Блумберг Адриа: Се наоѓаме во економско цунами, бизнисот очекува сериозна поддршка

Претпријатијата се наоѓаат во исклучително тешка состојба предизвикана од растот на цените на енергенсите, а за да се избегнат сериозни

Прочитај повеќе

Германските бизнисмени очекуваат длабока рецесија

Германската економија ја очекуваат тешки времиња, покажа најважниот показател за економскиот раст, индексот на деловната клима на минхенскиот економски институт

Прочитај повеќе

На Јапонија и’ се заканува рецесија

Jапонија забележа пад на економската активност во првиот квартал од оваа година и го удвои трговскиот дефицит во април, што

Прочитај повеќе

Лазаров: Не знам колку е за фалење растот од 4% во услови кога минатата година завршивме со рецесија од 6,1%

Фејсбук статус на проф. д-р. Дарко Лазаров: Не знам колку е за фалење раст од 4% во услови кога минатата

Прочитај повеќе

Домашната економија останува во рецесија

Според проценетите податоци на Државниот завод за статистика, стапката на раст на бруто-домашниот производ (БДП) за првото тримесечје од 2021

Прочитај повеќе

Лазаров: На македонската економија и треба преструктурирање на растот

Споредено со Западен Балкан, македонската економија се вбројува во државите со највиска негативна стапка на раст, вели професорот Дарко Лазаров,

Прочитај повеќе

Македонската економија падна во рецесија, поголем број невработени и повеќе сиромашни

Поголем број невработени, повеќе сиромашни, економија во рецесија. 2020 завршува како историски најлоша на економски план. За само десет месеци

Прочитај повеќе

Како рецесијата ќе се одрази врз економијата и населението – не чекат ли полоши денови?

Рецесијата е очекувана, негативните бројки воопшто не се изненадување за бизнисот. Ковид кризата и последиците кои ги остави врз економијата

Прочитај повеќе