Пет работи кои треба да ги знаете за рециклирањето на стакло

Поради недоволниот број контејнери за одложување на стаклена амбалажа, но и недостатокот на соодветни погони за рециклирање, на Западен Балкан

Прочитај повеќе

Проширен регионалниот проект за управување со стаклена амбалажа, осум нови општини добија контејнери за рециклирање стакло

Одговорното одложување на стакло сега достапно за 1,5 милиони граѓани на Северна Македонија, Србија и БиХ. Откако во декември во

Прочитај повеќе

Ивановски: Собирањето и рециклирањето на отпадот е голем потенцијал и нови 2.000 работни места

Македонија генерира околу 700.000 тони отпад годишно, пред се од домаќинствата. Нема баш точна евиденција колку е тука плус шут,

Прочитај повеќе

Преку системот на Пакомак во 2019 се рециклирани 28.002 тони амбалажен отпад

Друштвото за управување со пакување и отпад од пакување ги објави своите резултати од напорите за организирана заштита на животната

Прочитај повеќе