Левица: Протест- Правда за стечајците од „Треска” – одговорност за корумпираните елити

Три децении работниците од некогашниот гигант „Треска” се принудени да живеаат во социјална маргинализација, заглавени во правните лавиринти на неправдата.

Прочитај повеќе

САДУ до Манчевски: Јавниот сектор го држите под притисок

Синдикатот на администрација и државна управа – САДУ при Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија – КСС испрати отворено писмо

Прочитај повеќе

Кој сака да пазари со пластични кеси ќе плаќа 10 денари

Според исото решение, минималната црна за пластична кеса ќе биде 10 денари, а маркетите, односно малопродажбата нема да може сама

Прочитај повеќе

Проблемите на работниците од Еурокомпозит дојдоа до конечно решение

На средбата која се одржала во понеделникот, помеѓу претставниците на Еурокомпозит и претставниците на Владата, се разгледале сите опции кои

Прочитај повеќе