Ампева: Работниците да внимаваат какви решенија потпишуваат за годишен одмор

Работниците да внимаваат какви решенија за годишен одмор потпишуваат за да не дојде до злоупотреби, апелира претседателката на „Гласен текстилец“,

Прочитај повеќе

Тренчевска: Социјалниот дијалог е клучот за носење на решенија од кои придобивка имаат сите граѓани

Министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска на покана на Организација на работодавачи на Македонија,  присуствуваше на годишното Собрание

Прочитај повеќе

Делчев: Бројни решенија во полицијата не знаеме како завршиле и до каде имаат дојдено

Она што се случува во Министерството за внатрешни работи, а што го гледаат и вработените и граѓаните не е својствено

Прочитај повеќе

Струга, завршиле со работа, нема кој да им потпише пензионирање

И без плата и без пензија останаа жители на Струга. По завршувањето на работниот однос и исполнувањето на старосната граница

Прочитај повеќе

Владата поништи 89 решенија за распоредување на работно место во МВР

Врз основа на Законот за Влада на синоќешната седница, Владата усвои одлука за поништување на 89 решенија за распоредување на

Прочитај повеќе

Финска е единствената земја во Европа каде бездомноста е во опаѓање

Во Финска, нагло опадна бројот на бездомници. Причината е тоа што земјата го применува концептот „Прво домување“. Оние кои се

Прочитај повеќе

Надлежните органи да не даваат дозвола за колективни постапувачи на компании кои не ги исполнуваат законските обврски

По повод апликација за дозвола за колективен постапувач од Еко пакување  Доо Струмица, Асоцијацијата за посебни текови на отпад денес

Прочитај повеќе

Швајцарската фабрика Баумер започна со работа – ќе вработи околу 500 луѓе

Фабриката Баумер, лоцирана во индустриската зона Бунарџик, официјално одбележа старт на производството. Швајцарската инвестиција е вредна околу 5 милиони евра

Прочитај повеќе

Предизвици пред одредбите на Законот за укажувачи

Автор: Проф.Д-р Лазар Јовевски Со Законот за укажувачи се уредува заштитеното пријавување, правата на укажувачите, и постапувањето и обврските на институциите

Прочитај повеќе

СКМ бара законско регулирање на зелените пазари

Групацијата за пазарите во рамки на Стопанската комора на Македонија алармира дека има уште многу малку време до примена на

Прочитај повеќе