Роботот кој сакаше да го уништи човештвото добива и свое семејство. Пристигнуваат нови модели (ВИДЕО)

Индустријата веќе е незамислива без роботите. За оваа индустрија, корона пандемијата претставува прилика, а така размилуваат и од компанијата  Hanson Robotics од

Прочитај повеќе

Куче-робот носи овци на пасиште (видео)

Кучето-робот Спот, на американска компанија за дизајн, инженерство и роботика „Бостон Динамикс“, веројатно е од огромна помош кога станува збор

Прочитај повеќе