Пандемијата ја зголеми побарувачката за роботи и вештачка интелигенција во компаниите

Американските компании „вработуваат“ рекорден број роботи, па така од 1-ви јануари до 30-ти септември годинава во бизнисот биле вклучени 29.000

Прочитај повеќе

Рекорден број на роботи во американските компании

Американските компании „вработуваат“ рекорден број роботи, па така од 1 јануари до 30 септември годинава во бизнисот биле вклучени 29.000

Прочитај повеќе

Први во Европа: Грчката пошта ги „вработи“ ПРВИТЕ РОБОТИ/ФОТО

Грчкиот национален давател на поштенски услуги „Хеленик пост“ (ЕЛТА) неодамна ангажираше кинески роботи чија задача е да ги сортираат пратките

Прочитај повеќе

Роботот кој сакаше да го уништи човештвото добива и свое семејство. Пристигнуваат нови модели (ВИДЕО)

Индустријата веќе е незамислива без роботите. За оваа индустрија, корона пандемијата претставува прилика, а така размилуваат и од компанијата  Hanson Robotics од

Прочитај повеќе

Како Тесла го замислувал 21-век

Иако зад себе остави огромен број изуми, Тесла честопати размислуваше за иднината. Во текот на триесеттите години од минатиот век,

Прочитај повеќе

Роботи ги заменија некои работни места во Јапонија

Стареењето на населението, недостаток на работна сила во целиот свет, ги принуди компаниите да гo променат начинот на работење. Роботите

Прочитај повеќе