Маск најави домашен асистент робот

Во пресрет на годишната манифестација на Тесла посветена на вештачката интелигенција, Илон Маск најави робот кој ќе може да помага

Прочитај повеќе

Готвачи, бидете подготвени, пристигнува силна конкуренција

Готвачите, се чини, дека стануваат најмногу популарни, во последно време. А, и платите во овој сектор стануваат се поголеми, особено

Прочитај повеќе

(ФОТО) Првата робот актерка потпишала договор за улога во филм

Првата турска актерка – робот наречена Ајпера ја добила својата прва улога, а денеска го потпишала својот прв филмски договор

Прочитај повеќе

Наемниот работник како роб во историјата на либерализмот

Доминантната идеологија денес стреми да ги скрие сличностите и преувеличи разликите во положбата на подредените класи во минатото и сегашноста.

Прочитај повеќе