archiveродители

Интервјуа

Стојанова за Работник: И покрај немањето на соодветна обука, наставниците се справуваат со предизвиците на наставата од „далечина“

Наставниците, учениците и родителите се соочуваат со нов предизвик, наречен online настава или настава од „далечина“ којашто се применува поради...
ПравдаСветот на работникот

Романија: Предлог за флексибилно работно време за родители кои немаат кој да им ги чува децата

Романската министерка за труд Виолета Александру препорача флексибилно работно време за родители кои немаат на кого да ги остават децата...