AETM лансира Алијанса за родова еднаквост на работното место

Асоцијацијата за е-трговија на Македонија официјално ја презентираше Алијансата за родова еднаквост на работното место (анг. Gender Equality Alliance –

Прочитај повеќе

Со европско знаење за подобрена родова еднаквост во локалната заедница

(1) Со европско знаење за подобрена родова еднаквост во локалната заедница е новиот проект на Рурална Коалиција чии што активности

Прочитај повеќе

„Секој работник однапред да знае колку ќе му изнесува платата“ – Дали западната пракса може да опстане на македонските простори?

Сметаме дека во средина во која работната култура е таква што почитувањето на минимумот од работничките права се смета за

Прочитај повеќе

Шахпаска: Унапредувањето на родовата еднаквост е наша обврска на која продолжуваме посветено да работиме

Министерката за труд и социјална политика, Јагода Шахпаска имаше свое обраќање на 65 сесија на Комисијата за статусот на жените

Прочитај повеќе

Шахпаска: Борбата за родова еднаквост продолжува и нема да престане​ до исполнување на целта

Министерката за труд и социјална политика, Јагода Шахпаска денеска учествуваше на онлајн состанок со кој се означи почетокот на неколкудневните обуки

Прочитај повеќе

Од 46 мерки, само 14 се родово позитивни

Центарот за истражување и креирање полити во рамки на проектот „Мрежа за родово одговорно буџетирање во Западен Балкан и Република

Прочитај повеќе