Истражување на Реактор: Родовиот јаз во платите е околу 19 проценти

Според официјалната статистика во земјава јазот на вработеноста меѓу мажите и жените изнесува 19 процентни поени, што е речиси двојно

Прочитај повеќе

„Секој работник однапред да знае колку ќе му изнесува платата“ – Дали западната пракса може да опстане на македонските простори?

Сметаме дека во средина во која работната култура е таква што почитувањето на минимумот од работничките права се смета за

Прочитај повеќе

Дебата: Најголемиот родов јаз се уште во политичкиот живот, пандемијата само ги нагласи родовите разлики

Се додека говориме за воспоставување родова еднаквост, значи не сме ја постигнале. Резултатите од акциските планови за родова еднаквост што

Прочитај повеќе