Кампања за подобрување на перцепциите на Ромите за придобивките од вработување „Вработување за сигурна иднина!“

Националниот ромски центар во партнерство со приватната агенција за вработување МОТИВИ и со поддршка на We Effect имплементираат кампања за

Прочитај повеќе

Промовиран Мечинг фонд вреден 2,5 милиони евра за поттикнување на претприемништвото кај Ромите и проектот „Ковид – Итни интервенции во општина Шуто Оризари“

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија Зоран Заев денеска го промовираше Мечинг Фонд на Владата, на Министерството за труд

Прочитај повеќе

Шахпаска: Интеграцијата на Ромите е наша обврска, заедничката работа дава резултати во образованието, вработувањето и домувањето

Mинистерката за труд и социјална политика Јагода Шахпаска денеска се обрати на Вториот Министерски состанок за интеграција на Ромите, што

Прочитај повеќе

3,2 милиони евра обезбеди државата за подобри услови на Ромите

Претседателот на Владата Зоран Заев заедно со министерката за труд и социјална политика, Јагода Шахпаска, ЕУ амбасадорот во земјата Дејвид

Прочитај повеќе

Над 450 деца од ромски семејства во социјален ризик ослободени од плаќање партиципација за градинка

Над 450 деца Роми, чии што семејства се во социјален ризик, се ослободени од плаќање партиципација за посетување на градинка,

Прочитај повеќе

со проект на граѓански здруженија од Виница и Кочани

Граѓанските здруженија „ИНИ“ од Виница и „Авена“ од Кочани успешно го завршија проектот „И ние имаме права“, со кој 60

Прочитај повеќе