Убиен новинар на Ројтерс додека известувал за конфликтот меѓу авганистанската армија и талибанците

Новинарот на Ројтерс, Даниш Сидики е убиен денеска додека го следеше судирот меѓу авганистанската армија и талибанците во близина на

Прочитај повеќе