Бектеши: Овозможивме услови рударскиот сектор да работи непречено и во време на пандемија

Министерот за економија Крешник Бектеши денеска се обрати на Меѓународната видео-конференција за минерални суровини која денеска се одржа во Белград,

Прочитај повеќе

Во „Еуромакс Ресурсес” се длабоко разочарани од владината Одлука за раскинување на договорот за Иловица

Од компанијата „Еуромакс“, инвеститор во рударскиот комплекс „Иловица” соопштија дека денес го виделе соопштението од вчерашната 171-та владина седница на

Прочитај повеќе