Ивица Талевски нов претседател на Македонската асоцијација за рударство

Развој на рударскиот сектор согласно највисоките принципи за заштита на животната средина, поддршка на заедницата и интензивирање на соработката со

Прочитај повеќе

(ФОТО) Судот одлучи: АД ЕСМ треба да му исплати над 1 милион денари на синдикатот

Самостојниот синдикат на работниците од енергетика, рударство и индустрија на својата фејсбук страна објави дека добил уште една пресуда во

Прочитај повеќе

АД ЕСМ отпушта работници, но истовремено објавува и нови огласи

Од Синдикатот на работниците од енергетика, рударство и индустрија – ССЕРИ на фејсбук страна напишаа дека АД ЕСМ во период

Прочитај повеќе

(ВИДЕО) Раководството на АД „ЕСМ“ се спротивставува на судски пресуди

Ексклузивно интервју на порталот Работник со Претседателот на Самостојниот синдикат на работниците од енергетика, рударство и индустрија – ССЕРИ Васко

Прочитај повеќе

(ФОТО) Апелација повторно пресуди во корист на Синдикатот – АД „ЕЛЕМ“ спречувал синдикално делување

Самостојниот синдикат на работниците од Енергетика, Рударство и Индустрија на Македонија доби пресуда во своја корист, во која се потврдува

Прочитај повеќе

Трудовиот инспекторат ја поништил одлуката на АД „ЕСМ“ за распоредување на Димче Грков во Кичево

Државниот инспекторат за труд ја поништи како незаконита, одлуката на АД ЕСМ за распоредување на работа во Кичево од Скопје,

Прочитај повеќе

Синдикатот на енергетика, рударство и индустрија на Македонија ги поддржува заложбите на Синдикатот на полицијата во Македонија

Самостојниот синдикат на работниците од енергетика, рударство и индустрија на Република Македонија истакна дека ќе земе активно учество во протестот

Прочитај повеќе

(ФОТО) АПЕЛАЦИОНИОТ СУД пресуди во корист на синдикатот – АД ЕСМ постапувал спротивно на законите

Конечно нашата истрајност вроди со резултат ,објаснета и потврдена од Апелациониот суд во Скопје ,каде судот му налага на АД

Прочитај повеќе

(ВИДЕО) Барањето правда пред судовите, причина за деградирање на синдикалните лидери?

Околу дестина тужби против Раководството на АД „ЕСМ“ се добиени од страна на Самостојниот синдикат на работнците во енергетика, рударство

Прочитај повеќе

(ВИДЕО) Раководството на АД „ЕСМ“ се пресметува со синдикални лидери

Ексклузивно интервју со Димче Грков, синдикален лидер кој поради синдикалното делување е распореден на работно место коешто што е над

Прочитај повеќе