Исплатени субвенциите за обработлива површина до 1 хектар

Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој на сметките на 1.447 лица исплати 11,3 милиони денари. Парите ги

Прочитај повеќе

Димковски: Жителите во општина Лозово, по 24 години, за првпат добиваат 8 нови асфалтирани улици

Во Општина Лозово во тек се градежни активности за реконструкција и асфалтирање на улици и локални патишта. На увид на

Прочитај повеќе

Исплатени 222 милиона денари за субвенции на произведено и предадено млеко

Исплатени се 222 милиона денари за субвенции за трета фаза произведено и предадено млеко, односно млеко предадено на преработувачки капацитет

Прочитај повеќе

По 20,000 евра државна помош ќе може да земат младите земјоделци

Добро е што има двојно поголема помош за младите земјоделци, но многу е важно парите да дојдат во вистински раце,

Прочитај повеќе

Исплатени 30 отсто повисоки субвенции за фармерите кои го зголемиле сточниот фонд во споредба со претходната година

Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој, на сметките на 7.101 субјекти исплати 27.069 000 денари. Станува збор

Прочитај повеќе

Се отвори нова фабрика за преработка на месо и месни производи на компанијата „Тиамо“

Денеска претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Зоран Заев се обрати на свеченото отворање на новата фабрика за преработка

Прочитај повеќе