Јавна дебата на тема: “Со конструктивни консултации до реални политики и мерки во земјоделството и руралниот развој”

Земјоделците сметаат дека и понатаму се потребни унапредувања во делот на отвореноста и конструктивноста на Министерството за земјоделство, шумарство и

Прочитај повеќе

Со европско знаење за подобрена родова еднаквост во локалната заедница

(1) Со европско знаење за подобрена родова еднаквост во локалната заедница е новиот проект на Рурална Коалиција чии што активности

Прочитај повеќе

Рурална мартовска акција: “Ги нема жените, го нема напредокот“

Жените од руралните средини имаат КЛУЧНА улога во производството на храна, но и во креирањето на одржлив развој во локалната

Прочитај повеќе

Преку лесно достапни локални е-услуги до брза и квалитетна реформа на јавната администрација во општините

Само 4,5% од населението во руралните средини се информира за работењето на општините преку нивните веб страни што упатува на

Прочитај повеќе