archiveСАД

ЕкономијаСветСветот на работникот

Во САД во јули отворени 1,8 милиони нови работни места

Американските работодавачи во јули нето отвориле 1,8 милиони работни места, значително помалку отколку јунскиот рекорд, покажуваат податоците кои во петокот...
ЕкономијаСветСветот на работникот

Минатата недела околу 1,4 милиони Американци се пријавиле за невработени

Околу 1,4 милиони Американци минатата недела поднеле документи за невработеност, соопштило вчера  американското Министерство за труд. Бројката од Министерството за...
ЕкономијаСветСветот на работникотСиндикат

Пилотите ги служат патниците во „Исландер“ – кабинскиот персонал отпуштен

Исландската национална авиокомпанија на Исланд, Исландер со седиште во Рејкевик одлучила да го отпушти кабинскиот персонал, а наместо нив патниците...
ЕкономијаСветСветот на работникот

Произведувачите на месо во САД користат нови технологии за прочистување на воздухот во фабриките

Некои фабрики за месо и месни производи од САД соопштија дека инсталирале опрема за прочистување на воздухот за заштита на...
1 2 3 8
Page 1 of 8