Дигитализацијата и забрзан економски развој во фокус на годинешниот Самит на Македонија 2025

Овој четврток, 18. ноември, во Скопје ќе се одржи десеттото јубилејно издание на Самитот на организацијата Македонија2025. Годинешниот Самит е

Прочитај повеќе

Деспотовски на самит на „Економист“: Со нов, паметен пристап го намалуваме заостанувањето во инвестиции зад Централна и Источна Европа

Со новиот концепт кој неполна година го спроведуваме во ТИРЗ поставивме јасна и едноставна рамка за инвеститорите и тоа веќе

Прочитај повеќе

Заев на Самитот „Економист“: Со заедничка соработка до економски просперитетен Балкан на 21 век, интегриран во ЕУ

Економскиот напредок на Западен Балкан во пост-ковид периодот, јакнењето на соработката во регионот, ЕУ и САД, како и иднината на

Прочитај повеќе

Претседателот на ЕИБ, Вернер Хојер, ја истакна поддршката за зелена и дигитална трансформација во согласност со Економскиот и инвестицискиот план на ЕУ на Самитот ЕУ-Западен Балкан

ЕИБ ја потврди својата улога како водечки финансиер на одржливи проекти Таа ќе придонесе за спроведување на Економскиот и инвестицискиот

Прочитај повеќе

Ангеловска од Самитот на ЕБОР: Развој на платформа за размена на добри искуства, политики и проекти меѓу земјите

Да се развие платформа за споделување на знаење, каде што сите земји ќе можат да ги видат најдобрите практики од

Прочитај повеќе

Премиерот Заев го прими Јане Велковски: Мотивацијата и храброста на Јане е инспирација за изнаоѓање вистински начини за олеснување на животот на луѓето со ретки болести

„Покажавме дека ако се сака, сè се може, мораме да наоѓаме начини да им помогнеме на нашите деца, на младите,

Прочитај повеќе

Заев од форумот „Македонија 2025“: Тука сме, работиме и за вас и за нашите граѓани, давајте иницијативи – ги слушаме и имплементираме

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија Зоран Заев, во присуство на претседателот на државата Стево Пендаровски, амбасадорката на САД

Прочитај повеќе

Р. Македонија бележи големи постигнувања, Обединетите нации ја интензивираат соработката со нашата држава со конкретни проекти од граѓански интерес

Претседателот на Владата на Р. Македонија, Зоран Заев денеска се сретна со Росана Дуџиак, постојана координаторка на ОН во Р. Македонија.

Прочитај повеќе