Тренчевска: Мерката самовработување дава одлични резултати

Мерката самовработување следејќи ги податоците од 2018 година до сега, дава добар резултат и најголем дел од фирмите кои што

Прочитај повеќе

Рекордни 28 милиони евра буџет за самовработување

Министерката за труд и социјална политика Јованка Тренчевска, заедно со премиерот Димитар Ковачевски и директорот на Агенцијата за вработување, Беким

Прочитај повеќе

Дали во Македонија се исплати да се започне бизнис? – Препораки од бизнис секторот

Бројот на младите кои сакаат да започнат свој бизнис, преку мерката на Агенцијата за вработување за Самовработување која е финансирана

Прочитај повеќе

Во Прилеп зголемен интересот за самовработување и почнување сопствен бизнис

Во Прилеп е зголемен интересот за користење грант за самовработување и отворање сопствен бизнис, констатираат од центарот за вработување во

Прочитај повеќе

Царовска: Во Полошкиот регион годинава вкупно 330 невработени лица отвораат бизнис со мерката самовработување

Министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска, директорката на Агенцијата за вработување, Билјана Јовановска и Сања Бојаниќ денеска во Тетово посетија

Прочитај повеќе

МТСП: 421 лице доби неповратни средства за самовработување

Министерката за труд и социјална политика Мила Царовска, директорката на Агенцијата за вработување Билјана Јовановска и постојаната претставничка на УНДП

Прочитај повеќе