(ВИДЕО) Наставниците со вонредни напори ја спроведуваа онлајн наставата

Прв дел од ексклузивното интервју на порталот Работник со Претседателот на Самостојниот синдикат за образование наука и култура – СОНК,

Прочитај повеќе

Неделков: Нема да дозволиме ниедна реформа да се реализира врз грбот на наставниците

Со новата реформа за наставници ќе има доста новини, од аспект на фонд на часови, број на наставни предмети, ангажман

Прочитај повеќе

Најголем дел од реакциите на новнарите се за неплатената прекувремена работа

Еден од стремежите на синдикатите е борба за обезбедување на баланс помеѓу професионалниот и приватниот живот. Сепак, не во секоја

Прочитај повеќе

(ВИДЕО+ФОТО) СОНК: Бараме веднаш да се врати работното време на воспитувачите и негувателите на 6 и 7 часа

Самостојниот синдикат за образование наука и култура на Република Македонија денеска пред зградата на Министерството за труд и социјална политика

Прочитај повеќе

Георгиевски: Медиумите на некои им служат само за бизнис цели, а новинарите ги третираат како помошни работници

Ексклузивно интервју на Порталот Работник со в.д Претседателот на Самостојниот синдикат на новинарите и медиумските работници, Ѕвездан Георгиевски, во кое

Прочитај повеќе

(ВИДЕО) Раководството на АД „ЕСМ“ се спротивставува на судски пресуди

Ексклузивно интервју на порталот Работник со Претседателот на Самостојниот синдикат на работниците од енергетика, рударство и индустрија – ССЕРИ Васко

Прочитај повеќе

Неделков до наставниците на кои не им е исплатена прекувремена работа: Да се обратите за совет во вашиот Регионален одбор

Претседателот на Самостојниот синдикат за образование, наука и култура – СОНК Јаким Неделков ги повика сите наставници кои во изминатиот

Прочитај повеќе

(ФОТО) Апелација повторно пресуди во корист на Синдикатот – АД „ЕЛЕМ“ спречувал синдикално делување

Самостојниот синдикат на работниците од Енергетика, Рударство и Индустрија на Македонија доби пресуда во своја корист, во која се потврдува

Прочитај повеќе

Неделков тврди дека има над 1,000 наставници во изолација, Царовска негира

Над 1,000 вработени во училиштата се заразени од Ковид – 19, рече во 24 анализа, Претседателот на Самостојниот синдикат за

Прочитај повеќе

Трудовиот инспекторат ја поништил одлуката на АД „ЕСМ“ за распоредување на Димче Грков во Кичево

Државниот инспекторат за труд ја поништи како незаконита, одлуката на АД ЕСМ за распоредување на работа во Кичево од Скопје,

Прочитај повеќе