archiveсамостоен

МакедонијаПравдаСветот на работникотСиндикат

СОНК: Директорите кои ги повикуваат наставниците на работа, ќе ја преземат одговорноста доколку тие се заразат

Во период на беснеење на смртоносниот вирус и ден со најголем број починати и заразени, некои директори на училишта ги...
МакедонијаПравдаСветот на работникотСиндикат

Дали на новинарите и медиумските работници им следува бенефициран стаж?

Новинарите и медиумските работници во ек на пандемијата на коронавирусот се меѓу првите кои се вклучени во борбата против пандемијата....
МакедонијаПравдаСветот на работникотСиндикат

СОНК: Одредбите за плати од колективниот договор за култура, да се имплементираат од 1 јули 2020 година

Да се импелментираат одредбите за платите од  Колективниот договор за култура од 1 јули 2020 година, со кои ќе се...
МакедонијаПравдаСветот на работникотСиндикат

ССНМ најостро ги осудува навредите и клеветите кон колешката Мирослава Бурнс

Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници (ССНМ), најблаго кажано, е згрозен од нападите, навредите и клеветите изнесени на порталот...
МакедонијаПравдаСветот на работникотСиндикат

ССКЦ на медицинските сестри им го честита Светскиот ден на здравјето

Самостојниот синдикат на клинички центар им го честита Меѓународниот ден на медицинските сестри. Медицинските сестри го пожртвуваа своето здравје за...
МакедонијаПравдаСветот на работникотСиндикат

Неделков: Вработените во градинките стравуваат за нивното здравје. Бараме да се направи детална анализа

Преку анкети ќе се знае колку деца има потреба да бидат веднаш згрижени во градинките. Од труд и социјала под чија...
МакедонијаПравдаСветот на работникотСиндикат

ССНМ: Онлајн заканите кон новинари зачестени, институциите да реагираат

Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници ги осудува онлајн нападите и заканите на социјалните мрежи врз колегата Мишко Иванов,...
1 2 3 4 16
Page 2 of 16