Дали во текот на утрешниот ден просветните работници ќе добијат плата?

Голем број на просветните работници загрижено реагираа за доцнењето на платата за месец март непосредно пред верските празници. Порталот Работник

Прочитај повеќе

СОНК влегува во штрајк на солидарност во културата

Самостојниот синдикат за образование, наука и култура – СОНК влегува во солидарен штрајк во културата, приклучувајќи му се на Синдикатот

Прочитај повеќе

Штрајк или понуда – Утре Советот на СОНК ќе донесе одлука

Дали предупредувачкиот штрајк може да прерасне во генерален? Утре Советот на Самостојниот синдикат за образование, наука и култура – СОНК

Прочитај повеќе

СОНК: Синдикалните непријатели на СОНК се исплашени од искрената заложба за подигнување на социјалниот статус на вработените во образованието

Самостојниот синдикат за образование, наука и култура – СОНК испрати отворено писмо до Претседателите на регионалните одбори и сите членови

Прочитај повеќе

Платите на македонските просветни работници се на дното, во споредба со земјите во регионот

Македонските просветни работници од претшколската возраст, основните и средните училишта, заостануваа зад нивните колеги од регионот во однос на големината

Прочитај повеќе

Синдикатот на Клинички центар ги поддржува предложените измени во Законот за здравствената заштита

Самостојниот Синдикат на Клинички центар – ССКЦ ги поддржува предложените измени во Законот за здравствената заштита, истакнуваат од ССКЦ во

Прочитај повеќе

СОНК реагира за препораката на Владата 8 јуни да биде работен ден и за градинките

Самостојниот синдикат за образование наука и култура – СОНК изразува јавно негодување за дописот што денеска го имаат примено установите

Прочитај повеќе

Интервју со Снежана Конеска – Руси

Ексклузивно за порталот Работник – интервју со доајенот на македонската театрска сцена и Претседателка на регионалниот одбор на Самостојниот синдикат

Прочитај повеќе

Се одржа синдикална школа на СОНК за јакнење на синдикалните вештини

Самостојниот синдикат за образование, наука и култура на Р.Македонија – СОНК , под покровителство на Регионалниот одбор на СОНК –

Прочитај повеќе