Самостојните вршители на дејност три месеци ќе добиваат по 17.410 денари државна помош

На својата вчерашна 15-та седница Владата го утврди текстот на предлог-законот за финансиска поддршка на физички лица кои вршат самостојна

Прочитај повеќе

Централен Регистар: Прием на годишни смeтки и финaнсиски извeштаи до кpајот на февруари

Централниот регистар инфоpмира дека на 27, 28 и 29 февруари и на 16 март годинава ќе врши прием на годишни

Прочитај повеќе

Работниците за работа во недела треба да се платат 500 отсто

Синдикатот за трговија на Хрватска (СТХ) и Сојузот на самостојни синдикати на Хрватска (СССХ) ги повикале надлежните институции конечно да

Прочитај повеќе