Самохраните родители излегоа на улица, бараат права и поголемо разбирање од институциите

Праведни институции, дефинирање на статусот самохраност, финансиска поддршка како и бесплатна партиципација во високото образование за децата на самохраните родители,

Прочитај повеќе

Самохраните родители повторно изоставени од владините мерки

Вечерта на 17.1 по препорака на Комисијата за заразни болести македонската влада донесе одлука за продолжување на училишниот распуст до

Прочитај повеќе

СДСМ: 5.726 самохрани родители ќе добијат платежни картички преку четвртиот пакет мерки на Владата

Владата предводена од СДСМ во текот на пандемијата со коронавирусот континуирано им помага на сите, на коишто им е потребна

Прочитај повеќе