Ќе има санкции за училиштата кои ќе одржуваат физичка настава на своја рака

Училиштата кои на своја рака ќе одржуваат настава со физичко присуство може да бидат санкционирани. Министерката Царовска за случајот со

Прочитај повеќе

Санкционирани 346 возачи во Скопје, 150 за пречекорена брзина, 28 мотоциклисти

На територија на град Скопје во текот на вчерашниот ден изречени се 346 санкции, меѓу кои за возење без возачка

Прочитај повеќе

Јовановски: Обуката на затворските полицајци е круцијална за унапредување на професионалноста

Бобан Илијевски Недоволната обука на новите кадри на затворската полиција е причината за ниската професионалност на КПУ Затвор – Скопје,

Прочитај повеќе

АНАЛИЗА: Рангирање на инвестициите – за што и колку ќе вложува државата во 2020 година?

о Буџетот за 2020 година, во однос на годинава предвиден е раст на капиталните расходи за 3,8% и тие се

Прочитај повеќе

Професионалните војници над 45 години заминуваат во затворската полиција

Професионалните војници со навршени 45 години од денеска на нови работни места. Кариерата ќе ја продолжат во казнено поправните установи

Прочитај повеќе

Законот за извршување на санкции – за сите ист или селективен?

Автор: Стојче Јовановски Во врска со Законот за извршување на санкции Покрај наведениот недостаток наведен во претходниот текст има и

Прочитај повеќе

Синдикат на КПУ Скопје: Или вклучување во изработка на колективниот договор или протест пред Министерство за Правда

Синдикатот на Казнено Поправната Установа- Затвор – Скопје при Синдикатот за администрација и државна управа – САДУ биле исклучени од

Прочитај повеќе

Затворските полицајци немаат унифицирани униформи

Затворските полицајци немаат соодветни униформи, вели Претседателот на синдикалната организација на КПУ Затвор – Скопје, Стојче Јовановски, при синдикатот на

Прочитај повеќе