(ВИДЕО) Санта мраз која се движеше право кон островите Јужна Џорџија, како го смени курсот за 180степени?

Санта мраз со име А68А која пред извесно време беше отцепена од Антарктик, со голема брзина се движеше кон островите

Прочитај повеќе

Наскоро мисија на Антарктикот: Колку големата санта мраз ќе влијае на живиот свет?

Тим научници предводени од Велика Британија следниот месец ќе започнат истражувачка мисија во Јужна Џорџија, со цел да го проучат

Прочитај повеќе