Донација од САСА на меѓународниот ден на лицатa со попреченост

И оваа година, по повод 3. Декември – Меѓународниот ден на лицата со попреченост, САСА продолжи со својата континуирана поддршка

Прочитај повеќе

Парични награди за вработените во САСА и донација од 120.000 долари за нов градски парк

И покрај сите предизвици и ограничувања предизвикани од Ковид-19 пандемијата, Рудник САСА и оваа година на соодветен начин го одбележа

Прочитај повеќе

Нови стипендии за студенти и постдипломци од Рудник САСА

Рудникот за олово и цинк САСА, преку својата Фондација за поддршка на одржливиот развој се обврза да обезбеди стипендии за

Прочитај повеќе

Со донација од САСА изградено ново инклузивно детско игралиште

Рудник САСА донираше ново инклузивно детско игралиште кое е лоцирано во кругот на детската градинка „Бамби“ и на Дневниот центар

Прочитај повеќе

Рудник САСА обезбеди новогодишен бонус за вработените, пакетчиња за сите деца, како и пакети за социјално ранливите категории граѓани

Рудникот САСА и оваа година обезбеди новогодишни подароци за различни групи на граѓани од општината Македонска Каменица и за сите

Прочитај повеќе